ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ στο {TS}: «Απογοήτευση για τον τρόπο που ήρθε το τέλος- Ο πρόεδρος μου είχε πει πως είμαι παιδί της Ένωσης»

ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ στο {TS}: «Απογοήτευση για τον τρόπο που ήρθε το τέλος- Ο πρόεδρος μου είχε πει πως είμαι παιδί της Ένωσης»

Ο 31χρονος (11/09/1988) Ελλαδίτης αριστερός μπακ, Βασίλης Βαλλιάνος, αποχωρεί από την ΕΝΠ μετά από δύο χρόνια με… άδοξο τρόπο και μίλησε στο ThemaSports για όλα όσα έγιναν.

Ο Ελλαδίτης άσος εξέφρασε την απογοήτευση του για τον τρόπο που αποχωρεί από τους “βυσσινί” καθώς η ΕΝΠ ενεργοποίησε τελευταία στιγμή έναν όρο για διακοπή του συμβολαίου του που έληγε σε ένα χρόνο από τώρα και τον αποδέσμευσαν με ένα… απλό μήνυμα. Παράλληλα αποκάλυψε ότι σύντομα θα αποφασίσει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Μίλησε επίσης για το αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες της Κύπρου ή από συλλόγους του εξωτερικού κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ένωση, μίλησε για τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ έστειλε και μήνυμα στον κόσμο της ΕΝΠ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ThemaSports ο Βασίλης Βαλλιάνος:

Αγωνίστηκες στην ΕΝΠ για δύο χρόνια (2018-2020) και παρότι η προσφορά σου στην ομάδα κρίνεται αρκετά ικανοποιητική, εντούτοις αποχωρείς από τους “βυσσινί”… Περίμενες μία τέτοια εξέλιξη ή σε βρήκε απροετοίμαστο; Μήπως υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις σου με την ομάδα; Να σημειώσουμε ότι έπαιξες στην ΕΝΠ και τη διετία 2014-2016.

«Αρχικά θα σου απαντήσω ότι το συμβόλαιο που υπέγραψα πέρσι με την Ένωση ήταν διετές και είχε ημερομηνία λήξης το 2021. Υπήρχε ωστόσο ένας όρος που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί και από τις δυο πλευρές μέχρι 30/6/20 για λύση του, ο οποίος όπως με διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος ήταν για τυπικούς λόγους. Είμαι άνθρωπος που δείχνω εμπιστοσύνη στις χειραψίες. Αν με ρωτάς αν θα συνεχίσω στην Ένωση θα σου πω ότι δεν είχα πρόθεση να χρησιμοποιήσω τον όρο και να λύσω το συμβόλαιο μου παρότι είχα προτάσεις από εξωτερικό. Ωστόσο, και σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να τοποθετηθώ, διότι ακόμα δεν βγήκε επίσημη ανακοίνωση. Προς έκπληξη μου, προτελευταία και τελευταία μέρα λήξης της ρήτρας, άνθρωπος της ομάδας με ένα απλό μήνυμα στο κινητό, με ενημέρωσε τυπικά για την ενεργοποίηση του όρου από την ομάδα. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ήταν το πιο όμορφο συναίσθημα, όχι τόσο για την απόφαση, αυτό ήταν δικαίωμα της ομάδας και είναι σεβαστό, αλλά όσο για τον τρόπο και τη στιγμή που έγινε. Δηλαδή, ένιωσα απογοήτευση που δεν μπήκε κανένας στον κόπο , μετά από τέσσερα χρόνια προσφοράς μου στην ομάδα και πολλών υποχωρήσεων, να συζητήσει ή να με καλέσει στο γραφείο και να με ενημερώσει επίσημα αν όχι επαγγελματικά , τουλάχιστον ανθρώπινα, δείχνοντας σεβασμό στο πρόσωπο μου για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί ή τους προβληματισμούς της ομάδας αν υπήρχαν. Καθώς καθ’ ολη την διάρκεια μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε δώσει κανένας την εντύπωση ότι υπήρχε η πρόθεση για τερματισμό συνεργασίας, αφού και ο ίδιος ο Πρόεδρος μου είχε αναφέρει ότι είμαι παιδί της Ένωσης. Μάλιστα όταν συζητήθηκε αρχές Ιουνίου το που θα διαμένω με την νέα σεζόν κατά την προετοιμασία, με καθησύχασαν ότι όπως κάθε χρόνο θα το διευθετήσουν. Τώρα στην ερώτηση σου αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, όπως σου είπα και πιο πάνω δεν μου δόθηκε ποτέ τέτοια εντύπωση, και επίσης πάντα ήμουν δίπλα στην ομάδα και τον Πρόεδρο με όλη την καλή πρόθεση και διάθεση και βρίσκαμε λύσεις ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι υποχωρούσα πολλές φορές στα θέλω και τα δικαιώματα μου (είτε οικονομικά είτε προσωπικά) για αυτό και στην Ένωση ήμουν συνολικά τέσσερα χρόνια και δεν σου κρύβω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα και ήθελα να επενδύσω τα υπόλοιπα χρόνια της καριέρας μου στην Ένωση».

Πλέον, είσαι υποχρεωμένος να κοιτάξεις για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα σου. Έχεις στο μυαλό σου την επιστροφή στην Ελλάδα, την παραμονή σου στην Κύπρο ή έχεις βλέψεις για το εξωτερικό;

«Σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής θέλει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό είναι και η δική μου πρόθεση. Τα προηγούμενα χρόνια άφησα ευκαιρίες να φύγουνε λόγω της Ένωσης. Αυτή την στιγμή είμαι ελεύθερος και θα πάρω την καλύτερη πρόταση για μένα και την οικογένεια μου. Αν κοιτάξεις την πορεία της καριέρας μου, από μικρό παιδί είχα βρεθεί στην Αγγλία στις ακαδημίες της Chelsea- ΑΕΚ (Ελλάδος) -και στην Γερμανια στην sankt Pauli (με τις 2 τελευταίες είχα και επαγγελματικό συμβόλαιο). Οπότε όπως καταλαβαίνεις αν και η οικογένεια μου είναι σύμφωνη, η οποία πάντα είναι δίπλα μου και με ακολουθεί, η προοπτική του εξωτερικού θα είναι εφικτή».

Είχες κατά τη διάρκεια της περσινής ή της προπέρσινης σεζόν ή τώρα τον Ιούνιο, κάποια κρούση επίσημη ή ανεπίσημη από άλλη ομάδα της Κύπρου, από Ελλάδα ή εξωτερικό;

«Πριν 2 χρόνια είχα τεράστια ευκαιρία να πάω σε μια μεγάλη ομάδα που είχα επίσημη πρόταση από το εξωτερικό, παρ’όλα αυτά προτίμησα λόγω της οικογένειας μου και την γυναίκα μου που ήταν ήδη έγκυος στο πρώτο μου παιδί, να έρθουμε στην Κύπρο. Την χρόνια που μείναμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο στην κατηγορία και μετά από τα τελευταία μου παιχνίδια, είχα κρούσεις από αρκετές ομάδες από Ελλάδα Κύπρο και εξωτερικό, αλλά μιλώντας με τον Πρόεδρο, μου διαβεβαίωσε ότι είμαι παιδί της Ένωσης και πρέπει να μείνω στην Ένωση, παρόλο που είχα αρκετές δελεαστικές προτάσεις επίσημες και ανεπίσημες από ομάδες από αρκετές χώρες. Μέχρι αυτή την στιγμή, γνώριζαν όλοι ότι ήμουν δεσμευμένος με την Ένωση μέχρι το 2021 και ότι δεν θα αθετούσα τον λόγο μου, την τιμή μου, και την χειραψία μου που έδωσα στον Πρόεδρο από την στιγμή που είχα διετές συμβόλαιο και από την στιγμή επίσης που οι σχέσεις με την ομάδα ήταν άριστες. Σίγουρα η ξαφνική αυτή εξέλιξη, με πήρε πίσω διότι υπήρξαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν ωστόσο, λόγω της δέσμευσης μου με την Ένωση δεν προχώρησα σε περισσότερες συζητήσεις. Εάν η Ένωση μου είχε δείξει τις προθέσεις της πολύ πιο πριν, τώρα ήδη θα ανακοινώναμε το νέο ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας μου. Αν και τελευταία στιγμή υπάρχουν κάποιες επαφές σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό και θα αποφασίσω το ποιος θα είναι ο επόμενος μου σταθμός της καριέρα μου. Το σώμα μου νιώθω ότι αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα. Νιώθω πάρα πολύ δυνατός και μετά από αυτό που συνέβη με την Ένωση, πραγματικά μέσα μου νιώθω ότι θέλω σύντομα να μπω μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να κάνω την επόμενη σεζόν να είναι η καλύτερη της καριέρας μου».

Γενικά, ήσουν ευχαριστημένος από τις συνθήκες που συνάντησες στην ΕΝΠ, στη δεύτερη σου θητεία στην ομάδα του Παραλιμνίου; Και δυο λόγια για την περσινή πορεία της ομάδας, η οποία και πάλι κινδύνευε με υποβιβασμό, παρά το αξιόλογο ρόστερ που είχε.

«Όπως προανέφερα, η συνεργασία μου με την ομάδα της Ένωσης στηρίζονταν από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο Παραλίμνι το 2014 στον αλληλοσεβασμό, εκτίμηση και στήριξη και από τις δυο πλευρές, γι’αυτό και έκανα πολλές υποχωρήσεις στα θέλω μου για το καλό της ομάδας, γι’αυτό και έδινα τα πάντα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Η Ένωση είναι μια ομάδα η οποία με σωστούς προγραμματισμούς, τα κατάλληλα πρόσωπα, οργάνωση και χειρισμούς έχει πολλές προοπτικές. Να σας θυμίσω ότι την σεζόν 2018-2019 είχαμε φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου και στις λεπτομέρειες δεν φτάσαμε στον τελικό. Σίγουρα το να παλεύει για την παραμονή δεν ήταν κάτι που άξιζε η Ένωση και προσωπικά είχα πάντα στόχο να βρισκόμαστε τουλάχιστον στην 6αδα γιατί μπορούσαμε».

Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο της ΕΝΠ;

«Θα ξεκινήσω από ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που ζήσαμε μαζί και πίστεψε με ήταν πολύ έντονες. Στον κόσμο της Ένωσης θέλω να πω να είναι κοντά στην ομάδα διότι όπως κάθε ομάδα τους χρειάζεται, είναι η δύναμη τους. Όλοι έρχονται και φεύγουν όμως ο απλός φίλαθλος της Ένωσης είναι πάντα εκεί σταθερός κάθε χρονιά. Απο την δική μου πλευρά, μετά από 4 χρόνια, 89 συμμετοχές και 7 τέρματα θέλω να ξέρουν και το ξερω ότι το ξέρουν, ότι κάθε λεπτό που βρισκόμουν στο προπονητικό κέντρο του Τάσος Μάρκου και σε κάθε επίσημο ή φιλικό αγώνα που δίναμε ως Ένωση έδινα το 100% και έπαιζα με την ψυχή μου για να παίρνει η ομάδα τα αποτελέσματα που είχε ως στόχο. Τους ευχαριστώ ξανά για την αγάπη που μου έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια , θα είναι πάντα στην καρδιά μου γιατί μαζί δίναμε μάχες ζήσαμε μεγάλες συγκινήσεις και δεν θα ξεχάσω χαρακτηριστικά ποτέ τα πρόσωπα και την εναλλαγή έντονων συναισθημάτων που ζήσαμε μαζί στον τελευταίο αγώνα για την παραμονή στην κατηγορία για την χρονιά του 2018-2019. Πραγματικά αυτό που ένιωσα εκείνη τη μέρα με το γκολ που έβαλα και τα τελευταία δευτερόλεπτα, δεν μπορεί να περιγραφεί με τίποτα».

Βασίλη πως βίωσες ως ποδοσφαιριστής το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του κορωνοϊού, που έφερε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και αν και πόσο σε έχει επηρεάσει, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε γενικά σε επαγγελματικό.

«Με βρήκε όπως και πριν σε θέμα προπόνησης και μου έδωσε την ευκαιρία να περάσω χρόνο που παλαιότερα δεν είχα με την οικογένεια μου. Δεν σταμάτησα μέρα να προπονούμαι με την ανακοίνωση του διατάγματος, καθώς πιστεύω πως ένας ποδοσφαιριστής οφείλει να είναι πάντα προετοιμασμένος και έτοιμος για την ομάδα του. Ατομικά και ομαδικά μέσα από την πλατφόρμα του zoom με όλη την ομάδα από τα σπίτια μας, προπονούμασταν καθημερινά μέχρι και την μέρα της ανακοίνωσης της διακοπής. Μετά και την διακοπή, συνέχισα ατομική προπόνηση στο σπίτι και όταν μου δόθηκε η δυνατότητα με τις νέες αναθεωρήσεις του διατάγματος, να μπορώ να προπονηθώ σε γήπεδο με το πρόγραμμα που μας έστειλε ο γυμναστής της ομάδας, βρήκα ένα τοπικό στάδιο και συνέχισα εκεί την προετοιμασία μου για την επόμενη σεζόν. Νομίζω όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλαμε να συνεχίσει το πρωτάθλημα και στεναχωρηθήκαμε με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, ειδικά όταν βλέπεις άλλες χώρες να συνεχίζουν τα πρωταθλήματα με περισσότερα κρούσματα, ωστόσο η υγειά είναι πάνω από όλα και αυτό έγινε σεβαστό».

Τελευταία ερώτηση Βασίλη, πέρα από τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου, περιμένετε μία ακόμα επίσκεψη από τον “πελαργό”, αφού η σύζυγος σου είναι έγκυος και θα υποδεχθείτε σύντομα ακόμη ένα μέλος στην οικογένεια σας. Ο ερχομός του δεύτερου σας παιδιού με την Έλενα, θα παίξει ρόλο στην απόφαση που θα πάρεις για το επαγγελματικό σου μέλλον;

«Ισχύει ότι η Έλενα είναι έγκυος στο δεύτερο μας παιδί και σε λίγες μέρες περιμένουμε να έρθει το τέταρτο μέλος της οικογένειας μας στον κόσμο. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και αυτό στην απόφαση μου για την νέα μου ποδοσφαιρική στέγη. Μαζί θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση για την οικογένεια μας, αλλά και το που είναι καλύτερα να συνεχίσω την καριέρα μου. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχω την στήριξη της οικογένειας μου, τόσο για την ποδοσφαιρική μου καριέρα, όσο και για το συμφέρον της οικογένειας μου».

The post ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ στο {TS}: «Απογοήτευση για τον τρόπο που ήρθε το τέλος- Ο πρόεδρος μου είχε πει πως είμαι παιδί της Ένωσης» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top